joi, 3 septembrie 2009

Aqua Fitness


Ce este Aqua Fitness?

Aquagym (gimnastica in apa), un sport pentru toate varstele

Aquagym-ul incepe sa se impuna ca unul dintre cele mai agreate si practicate sporturi. El a aparut in Franta acum 50 de ani si relativ repede s-a impus ca unul dintre cele mai cautate sporturi in toata lumea. Gimnastica in apa se adreseaza tuturor indiferent de varsta si indiferent de afectiuni, chiar si femeilor insarcinate pana in 8 luni. Are efecte benefice in tratarea diferitelor afectiuni si da multe rezultate in pierderea in greutate. Imbinati placerea si utilul pentru a trai momente tonifiante si relaxante prin aquagym!

Ce este aquagym?





Aquagym este un sport care imbina exercitiile fizice si placerea fara efort !
Este un tip de gimnastica care se pratcica in apa, cel mai adesea in piscina. Ea reprezinta o metoda foarte buna de a face fitness protejand tendoanele si articulatiile, datorita apei care amortizeaza socurile.

Aquagym lucrează toate părţile corpului (fese, coapse, şolduri, abdomen, braţe) şi acţionează asupra circulaţiei venoase şi limfatice, ceea ce permite o mai bună oxigenare a ţesutului muscular, factor esenţial în procesul de slăbire. Apa exercita asupra corpului o presiune de aproape 800 de ori superioară presiunii pe care o exercită aerul, astfel că la fiecare mişcare, apa are un efect de masaj, având ca finalitate ameliorarea circulaţiei sanguine, limfatice şi a celulitei. Incercati cateva exercitii si va veti convinge!

Care sunt avantajele aquagym-ului?
Avantajele pe care le are aquagym-ul fata de gimnastica aerobica si fitness constau in faptul ca acest tip de activitate poate fi practicata de toate persoanele, indiferent de conditia lor fizica si ca efectele unei sedinte de gimnastica in apa sunt mult mai benefice. O jumatate de ora de aquagym echivaleaza cu 1 ora si 30 de minute de gimnastica in sala, timp in care se consuma in jur de 600 de calorii.

Efectele aquagym-ului?Miscarea si apa, combinate intr-un mod inteligent si placut, pot ajuta in ameliorarea artrozei, spondilozei cervicale, lombare si dorsale, durerilor post si pre-operatorii, reumatismului degenerativ si a circulatiei sanguine.


In plus, aquagym-ul modeleaza frumos corpul deoarece, prin rezistenta apei, se produce un hidromasaj cu efect stimulativ de dizlocare a masei celulare adipoase. Ca orice alt sport, gimnastica in apa este o activitate care relaxeaza si creeaza capacitatea de adaptare la situatiile imprevizibile.

Sfat:
Va invitam sa descoperiti minunatele exercitii de aquagym pentru a va relaxa si a va modela formele corpului in aceste minunate video cursuri!

Ce este AQUA GYM ?

AQUA GYM

Popularitatea exercitiilor efectuate in apa este in crestere.




Exercitiile acvatice au fost folosite la inceput ca mijloc de recuperare a sportivilor accidentati. Expertii in medicina sportiva au descoperit ca plutirea in apa, rezistenta apei si masajul terapeutic contribuie la accelerarea procesului de insanatosire. Datorita calitatilor curative ale fitness-ului in apa sportivii aleg deseori exercitiile de gimnastica efectuate in apa. Exercitiile efectuate in apa acopera necesitatile sportivilor de a evita accidentele sau pentru a grabi recuperarea dupa efort, fitnessul in apa venind ca un bonus.

Apa, actionand ca o perna gigantica, scade uzura muschilor, a tendoanelor si protejeaza articulatiile. Lucrul in apa, folosind doar rezistenta apei, este in favoarea noastra pentru ca se minimalizeaza riscul leziunilor aparute de obicei in timpul exercitiilor efectuate pe uscat datorita impactului cu suprafete dure (parchetul salii clasice de fitness).
Presiunea apei actioneaza ca un masaj la nivel muscular, ajutand procesul de eliminare a acidului lactic acumulat in muschi. Beneficiile exercitiilor aerobice sunt imbunatatite in apa.

Aquagym-ul este o buna metoda de a face fitness fara a suferi efectele negative asupra articulatiilor si tendoanelor ale impactului cu solul dur. Cand un practicant intra in apa pana la nivelul gatului, forta gravitationala este redusa foarte mult. Deci, prin folosirea antrenamentului in apa in locul unui antrenament tipic de rezistenta (jogging, alergare), accidentarile pot scadea in timp ce conditia fizica se pastreaza.

Cresterea fortei este un alt plus. Rezistenta apei fiind mult mai mare decat ceea a aerului (de 12 ori), exercitiile efectuate in mediul acvatic angreneaza mai multi muschi si totodata sunt mult mai dificile de realizat. Exercitiile in apa, datorita mediului instabil in care se efectueaza, impun o participare a tuturor grupelor musculare in incercarea de a ne mentine pozitia in apa.

Pentru a mentine flexibilitatea si a creste gradul de miscare in articulatii, stretching-ul in apa este cea mai buna metoda. Corpul se relaxeaza cel mai bine in apa calda a bazinului, iar relaxarea, respiratia ritmica, regulata, propice efectuarii exercitiilor de stretching. Aqua Fitness stimuleaza circulatia sangelui crescand volumul de sange in zonele cu leziuni.

Spre deosebire de exercitiile efectuate pe uscat, apa este ea insasi un sistem de racire, lucru care poate scade frecventa cardiaca cu pana la 10 bpm decat in timpul exercitiilor efectuate pe uscat. Intensitatea mai mica a exercitiilor in apa nu trebuie sa ne ingrijoreze. Studiile arata ca aqua fittnes-ul stimuleaza suficient inima, aparatul cardio-vascular.
Inima pompeaza cu 10% mai mult sange in timpul unei contractii (batai) atunci cand organismul este scufundat in apa, similar cu debitul cardiac al unui sportiv antrenat.

In ordine pentru a progresa si a sustine conditia fizica trebuie sa lucrati de 2-3 ori pe saptamana alternand gimnastica in apa cu cea efectuata in sala. Un program de fitness in apa trebuie sa cuprinda aceleasi momente ale unuim program de fitness desfasurat pe uscat:

• Incalzire
• Miscari de stretching
• Revenirea organismului dupa efort
Puteti arde multe calorii in acest fel, dar numarul caloriilor consumate depinde de design-ul exercitiilor, de indemanarea (deprinderile) practicantului, temperatura apei si de compozitia corporala. Cu cat sunt folosite mai multe grupe musculare cu atat mai rapid puteti obtine un efect aerobic (sa slabiti).

Ce este WATSU ?

WATSU FAVORIZEAZA FLUXUL ENERGETIC AL CORPULUI



Watsu combina efectul apei cu Shiatsu, tip de masaj japonez caracterizat prin “apasarea cu degetele” in zonele definite de chi sau de-a lungul canalelor energetice ale corpului. In anii 80’, Harold Dull pune bazele masajului Watsu. intors dintr-o calatorie in Japonia, in timpul careia a studiat Zen Shiatsu, o forma de masaj ce utilizeaza acupresura pentru eliberarea blocajelor energetice, Dull promoveaza in America beneficiile miscarilor Shiatsu executate in apa calda. Watsu, asemenea reflexologiei, poate induce sentimentul de stare de bine si relaxare.

O minipiscina spa cu apa calda (35-37 grade Celsius) este locul perfect pentru o sedinta de masaj Watsu. Pacientul pluteste pe apa sustinut de instructorul Watsu, ajungând intr-o stare de relaxare completa datorita masarii punctelor specifice.

Sedintele de Watsu au loc intr-un bazin cu apa calduta si implica atat masajul cat si miscarile usoare ale corpului, respectiv, leganare, plutire, stretching si miscari de dans. In timp ce incepatorilor li se recomanda o serie de miscari tipice, avansatii practica adesea miscari de tipul plutire libera. Acest demers spontan da posibilitatea terapeutului de a intui miscarile necesare pentru a raspunde usor la nevoile clientului.

Beneficiile sedintelor de Watsu
- Relaxarea mentala
- Cresterea mobilitatii coloanei vertebrale
- Relaxarea tuturor grupelor de muschi.

sursa:
www.hydroline.ro
www.sundance-space.ro