luni, 23 august 2010

Cursuri de înot pentru copii


Cursuri de înot pentru copii
Înotul și mersul pe bicicletă sunt două activități pe care, după ce le-ai învățat, nu prea mai ai cum să le uiți. Spre deosebire de mersul pe bicicletă, înotul nu prea are vârstă, în sensul că cel mic poate învăța încă din primele săptămâni de viață.

Dacă vrei ca omulețul tău să știe să înoate înainte să stea în picioare, vă puteți apuca de treabă chiar după ce ieșiți din maternitate. Înotul este recomandat si pentru întărirea sistemului imunitar, stimularea reflexelor, creșterea rezistenței la efort, cu alte cuvinte, vei avea un mare voinic mic J. Unde mai punem că va avea poftă de mâncare si va dormi frumos și liniștit… da, ca un bebeluș.
Înotul este și o metodă bună de tratament în cazul copiilor care se nasc cu probleme: deformații poziționale la naștere, respectiv deformații ale cutiei craniene, membrelor superioare și inferioare, hernii inghinale si ombilicale, tetrapareze spastice, etc., dar nu intrăm în astfel de detalii.
Începutul unui astfel de curs, este diferit în funcție de vârstă. De exemplu, pentru grupa de vârstă 0 – 4 luni nu este nevoie de bazin. Cursurile pot avea loc acasă, în cadă, cu ajutorul și sub atenta supraveghere a unui instructor. Costul unei astfel de sedințe porneste de la 60 de euro (euro, nu ron). După ce vei învăța mișcările de la instructor, poți exersa tu singură cu cel mic în fiecare zi.
Clubul Micii Campioni asigură toate serviciile de acest gen, pe grupe de vârste:
0 – 4 luni si ½Metoda Sultana – program de îngrijire și tratament pentru bebeluși.
4 luni si ½ – 12 luni – Aclimatizare. Activitate acvatică – desfășurarea activităților acvatice prin care se urmărește adaptarea copilului la mediul acvatic.
1 an – 2 ani si ½ – Activitate acvatică – pregătire pentru inițere înot.
2 ani si ½ – 4 ani – Inițiere înot
Peste 4 ani – Aprofundarea procedeelor de inot.
Pentru a-ți înscrie copilul intr-una din grupele de mai sus, îți poți face un abonament la bazin (Clubul Micii Campioni este în Bucurestii Noi), care te costă de la 160 de euro în sus, în funcție de intervalul orar în care vă veți prezenta la ”datorie”.
Cursuri de înot pentru copii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu