luni, 23 august 2010

Cursuri de înot pentru copii


Cursuri de înot pentru copii
Înotul și mersul pe bicicletă sunt două activități pe care, după ce le-ai învățat, nu prea mai ai cum să le uiți. Spre deosebire de mersul pe bicicletă, înotul nu prea are vârstă, în sensul că cel mic poate învăța încă din primele săptămâni de viață.

Dacă vrei ca omulețul tău să știe să înoate înainte să stea în picioare, vă puteți apuca de treabă chiar după ce ieșiți din maternitate. Înotul este recomandat si pentru întărirea sistemului imunitar, stimularea reflexelor, creșterea rezistenței la efort, cu alte cuvinte, vei avea un mare voinic mic J. Unde mai punem că va avea poftă de mâncare si va dormi frumos și liniștit… da, ca un bebeluș.
Înotul este și o metodă bună de tratament în cazul copiilor care se nasc cu probleme: deformații poziționale la naștere, respectiv deformații ale cutiei craniene, membrelor superioare și inferioare, hernii inghinale si ombilicale, tetrapareze spastice, etc., dar nu intrăm în astfel de detalii.
Începutul unui astfel de curs, este diferit în funcție de vârstă. De exemplu, pentru grupa de vârstă 0 – 4 luni nu este nevoie de bazin. Cursurile pot avea loc acasă, în cadă, cu ajutorul și sub atenta supraveghere a unui instructor. Costul unei astfel de sedințe porneste de la 60 de euro (euro, nu ron). După ce vei învăța mișcările de la instructor, poți exersa tu singură cu cel mic în fiecare zi.
Clubul Micii Campioni asigură toate serviciile de acest gen, pe grupe de vârste:
0 – 4 luni si ½Metoda Sultana – program de îngrijire și tratament pentru bebeluși.
4 luni si ½ – 12 luni – Aclimatizare. Activitate acvatică – desfășurarea activităților acvatice prin care se urmărește adaptarea copilului la mediul acvatic.
1 an – 2 ani si ½ – Activitate acvatică – pregătire pentru inițere înot.
2 ani si ½ – 4 ani – Inițiere înot
Peste 4 ani – Aprofundarea procedeelor de inot.
Pentru a-ți înscrie copilul intr-una din grupele de mai sus, îți poți face un abonament la bazin (Clubul Micii Campioni este în Bucurestii Noi), care te costă de la 160 de euro în sus, în funcție de intervalul orar în care vă veți prezenta la ”datorie”.
Cursuri de înot pentru copii

Cursuri de inot pentru adulti



Cursuri de inot pentru adulti


Pentru a inota este nevoie de un anumit tip de respiratie si de coordonarea corecta dintre maini si picioare. Nu este greu deloc sa indeplinesti aceste conditii, mai ales daca inveti de la profesionisti. Iata in continuare cateva locuri unde poti primi lectii de inot pentru adulti.

Ai ocazia, de asemenea, sa inveti proceduri mai complicate ale acestui sport precum sariturile in apa sau tehnicile de inot pe sub apa. Si, poate cel mai important, profesionistii te pot initia in metode simple, dar foate utile cu ajutorul carora te poti salva de la inec atat pe tine insuti, cat si pe ceilalti.

Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa incepi cursurile de inot

In general, o sedinta de inot dureaza 60 de minute. Incepatorii au nevoie, in medie, de 8 sedinte consecutive pentru a se obisnui cu principalele tehnici ale acestui sport (respiratie, miscari specifice, sincronizarea intre maini si picioare etc). De obicei depinde de fiecare cursant cat de repede isi insuseste miscarile specifice inotului.


Cursuri video de inot in limba romana AICI

Pentru cursurile de inot ai nevoie de costum de baie/slipi, slapi, un prosop si o casca pentru protejarea parului. Unele dintre bazinele din Bucuresti ofera casti pentru inchiriat in cazul in care nu te hotarasti sa iti cumperi un asemenea accesoriu.

Este important sa stii care este calitatea apei din piscina unde vei inota. Unele bazine sunt dotate cu dispozitive speciale pentru testarea regulata a gradului de curatenie a apei. De asemena, este important sa stii ca fiecare inotator este obligat sa faca dus inainte de a intra in piscina.

Fiecare bazin este dotat cu vestiare unde vei putea sa iti depozitezi hainele si sa le securizezi corect. In ceea ce priveste grupurile sanitare si cabinele de dus, acestea nu corespond intotdeauna standardelor de curatenie. Te sfatuim ca, inainte sa iti faci abonament, sa arunci o privire peste dotarile pe care le detin in mod real piscina si dependintele ei.

In general, abonamentul pe care il platesti pentru cursurile de initire, nu include si biletul de intrare la psicina. Astfel, atunci cand calculezi banii pe care este nevoie sa ii investesti in acest sport, nu uita sa iei in considerare si taxa de intrare la bazin.

Abonamentele sunt valabile intre 28 si 30 de zile, depinde de bazinul pe care il alegi si de statutul tau. Daca esti membru al clubului care activeaza la bazinul respectiv, vei avea unele avantaje printre care si un abonament putin mai lung. De asemenea, in cazul unora dintre abonamente ai ocazia sa recuperezi orele pe care le-ai putea pierde din diferite motive. De obicei, nu trebuie decat sa te reprogramezi.

Banii pentru abonamente se platesc in rate sau este nevoie sa achiti la inceputul cursului de inot o suma considerabila din pretul final. In unele cazuri plata se face direct la bazin, dar este posibil si sa virezi, pur si simplu, banii intr-un cont bancar.
Locuri unde poti invata sa inoti in Bucuresti

Clubul Energy isi desfasoara activitatea la bazinul de inot "Bery Fitness" ( Str. Elev Stefanescu , nr. 66 sect.2 ).

Abonamentul costa 430 RON pentru 8 sedinte si 530 RON pentru 12 sedinte. Aceste preturi includ si taxa de intrare la bazin, precum si acces nelimitat la sauna pe durata zilelor de curs.

Grupurile de inotatori incepatori sunt formate din maximum 10 cursanti, iar profesorii au experienta de peste 10 ani in predarea acestui sport. Majoritatea sunt fosti sportivi de performanta care detin studii postuniversitare in domeniu.

De asemenea, Clubul Energy propune grupe diferite pentru persoanele care au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu apa. Astfel, cei care aleg grupa A vor fi initiati in inot pe parcursul a 12 sedinte care se desfasoara in fiecare zi de luni, marti si miercuri de la orele 21.20.

Cei care aleg grupa B si C vor invata sa inoate in 8 sedinte, insa grupa B va merge marti si joi la bazin incepand cu orele 21.00, in timp ce grupa C va merge sambata si duminica da la 09.10 dimineata.

Cursurile Clubului Energy vor incepe in luna iunie.

Pentru mai multe informatii si date de contact, intra aici.

Complexul Miramar

Complexul Miramar ( Bulevardul Chisinau, nr. 6 - 8, Sector 2, in zona Piata Delfinului) propune cursuri de inot pentru adulti care costa 240 RON si dureaza patru saptamani in care vei primi 8 lectii de inot.

Este indicat ca aceste cursuri sa se desfasoare consecutiv pentru a deprinde corect toate tehnicile acestui sport. In cazul in care absentezi, ai ocazia sa recuperezi ziua pierduta daca iti motivezi absenta.

Grupele cuprind cel mult sase cursanti care vor fi impartiti in doua serii. De obicei, prima serie este programata in zilele de luni si joi, iar cea de-a doua martea si vinerea. Lectiile incep la orele 20.00 si se desfasoara intr-un bazin semiolimpic acoperit cu apa incalzita pana la 27 de grade C.

Pentru mai multe informatii si date de contact, intra aici.

Bazinul Floreasca si bazinul National

Mai ai la dispozitie bazinul Floreasca (Bvd. Mircea Eliade nr.1) si bazinul National din complexul Lia Manoliu (Str. Ion Coravu, nr. 38) unde se desfasoara in mod regulat cursuri de inot pentru adulti. Platesti intre 200 RON si 400 RON, depinde de tipul de abonament pe care ti-l alegi. Pentru mai multe informatii despre bazinul Floreasca intra aici, iar despre bazinul National poti afla mai multe informatii la numarul de telefon 021 3247716.


Cursuri de inot pentru adulti Cursuri video de inot, lectii video de inot AICI

sâmbătă, 14 august 2010

INOTUL ESTE SINGURUL SPORT RECOMANDAT DE MEDIC PENTRU ORICE VARSTA !

INOTUL ESTE SINGURUL SPORT RECOMANDAT DE MEDIC PENTRU ORICE VARSTA !

Dar medicii uita uneori ca foarte multi adulti nu stiu sa inoate!
Teama - Fobia - Rusinea... te-au facut sa eviti piscinele!

Sunt putine piscine unde se organizeaza CURSURI DE INOT asistati de psiholog (unde este cazul)
Daca pana acum nu te-ai familiarizat cu tehnicile inotului, nu e prea tarziu niciodata sa inveti cele cateva miscari de baza.
Vei avea ocazia sa descoperi un sport care, pe langa efectele benefice asupra aparatului cardio-vascular sau aparatului respirator, iti va oferi o conditie fizica de invidiat si un tonus excelent.
In plus, inotul poate fi practicat in moduri cat mai diverse si poate fi adaptat necesitatilor individuale ale fiecarei persoane.

Acest lucru se poate vedea in orice piscina, odata cu aparitia unor noi activitati coordonate de antrenori profesionisti. Acestea sunt destul de diferite de orele clasice de inot, iar ca exemple pot fi cursurile pentru bebelusi, femei gravide sau persoane in varsta. Daca vine vorba despre beneficiile acestui sport, acestea nu sunt deloc de neglijat. Inotul aduce o incredibila rezistenta cardio-pulmonara, stimuleaza circulatia sangvina, ajuta la mentinerea unei presiuni arteriale stabile, reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, dezvolta majoritatea grupelor musculare - tonifica muschii fesieri si pectorali, are un rol important in dezvoltarea armonioasa a abdomenului, coapselor si gambelor.
De asemenea, fortifica articulatiile, prevenind posibilele leziuni, dezvolta flexibilitatea, genereaza stari pozitive, este de ajutor in depasirea starilor de anxietate si reduce simptomele depresiei. Practicarea exercitiilor in apa permite o libertate de miscare pe care nu o poti obtine in afara bazinului.
Niciodata nu este prea tirziu sa va apucati de INOT
Spre deosebire de alte sporturi, inotul este chiar indicat adultilor pentru ca ii ajuta sa se mentina in forma fara a face un efort exagerat.
Se tie ca, dupa "o anumita varsta", inima, plaminii, articulatiile, musculatura nu trebuie puse la grea incercare. Inotul nu suprasolicita organismul, ba chiar il protejeaza. Important este sa meargi la inot cel putin o data pe saptamana.


INOTUL PENTRU GRAVIDE



INOTUL este singurul sport recomandat pentru GRAVIDE !
Inotul este un bun exercitiu in sarcina deoarece in miscare ne folosim ambele grupe de muschi mari ai membrelor inferioare si superioare. Folosirea acestor muschi permite femeilor insarcinate sa se simta mai subtirele in ciuda greutatii acumulate in timpul sarcinii.
Fiecare exercitiu de aerobic ajuta corpul la transportul si utilizarea oxigenului, vitale pentru tine si copilul tau. De asemenea, inotul ajuta circulatia, creste tonusul muscular si ajuta la rezistenta.
Daca inoti, vei arde calorii, te vei simti mai putin obosita, vei dormi mai bine si vei avea o sarcina mai usoara, trecand mai usor peste incercarile fizice si emotionale.

Masuri de siguranta pentru burtici



Inotul este una dintre cele mai sigure forme de exercitiu. Daca inotai regulat inaintea sarcinii, ar trebui sa continui fara prea multe modificari.
Daca nu ai inotat sau nu ai facut deloc exercitii, inca poti sa inoti, insa cere parerea medicului tau inainte. Va trebui sa incepi incet, sa te incalzesti bine si sa nu te fortezi foarte mult.
Cand esti in apa, e posibil sa uiti ca trebuie sa fii hidratata. Doctor James M. Pivarnik, de la Universitatea din Michigan, spune ca desi nu exista o recomandare oficiala privind cantitatea de apa pe care femeile insarcinate ar trebui sa o consume in timp ce fac exercitii, este totusi indicat sa bea o cana de apa inainte de a inota, o cana la fiecare 20 de minute de exercitii si o cana dupa iesirea din piscina. In anotimpurile calduroase si umede, e recomandat sa bei chiar mai mult.

Primul trimestru de sarcina
Daca ai energie, poti inota minim 30 de minute pe zi. Inotul de dimineata ajuta la disparitia senzatiei de greata si te va energiza pentru tot restul zilei.

Al doilea trimestru de sarcina
Nu trebuie sa renunti la inot pe masura ce avanseaza sarcina, deoarece acesta poate fi foarte placut si usor pentru viitoarele mamici. Probabil nu va fi nevoie sa iti modifici regimul, iar un costum de baie poate fi comfortabil pe masura ce burtica va creste, daca il vei alege pe cel potrivit.

Al treilea trimestru de sarcina
Apa iti sustine ligamentele si articulatiile pe masura ce inoti, prevenind astfel accidentarile si de asemenea te protejeaza de supraincalzire.
Stilul de inot bras este benefic in special in al treilea trimestru deoarece acesta ajuta la lungirea muschilor pectorali si scurtarea muschilor spatelui, doua zone ce nu mai sunt liniare pe masura ce corpul tau se schimba odata cu sarcina.

Cele mai indicate stiluri de inot in sarcina
Stilul bras este probabil cel ma indicat in timpul sarcinii deoarece acesta nu necesita nici o rotatie a trunchiului si necesita mai putin efort. De asemenea, ajuta la reducerea durerii de spate datorata greutatii burticii. Sarcina forteaza coloana vertebrala si umerii sa iasa inainte. Stilul bras ajuta la intarirea muschilor si la cresterea rezistentei.
Un alt stil de inot recomandat este pluta deoarece apa reduce efectele gravitatii asupra corpului tau.
Poti sa te intinzi pe spate pentru a face pluta, fara riscul de a deteriora circulatia sangvina, cum se intampla in cazul exercitiilor ce nu implica apa.
Iti este jena sa mergi cu copilul la piscina...la mare...la strand... La piscina cu prietenii... apa este foarte rece...

COMANDA cursuri video de INOT si invata sa inoti!